"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Резерви Росії існують тільки на папері - Мілов

Вівторок, 27 січня 2015, 15:40

Російський уряд робить акцент на внутрішніх запасах, у тому числі на резерви - 400 млрд доларів, але вони існують тільки на папері.

Про це в інтерв'ю "Економічній правді" заявив колишній заступник міністра енергетики Росії Володимир Мілов.

"Резерви існують тільки на папері. Чесно кажучи, питання навіть не в тому, що буде з економікою. Питання в тому, як на це реагуватиме суспільство, яке за 15 років звикло до постійного зростання економіки. Суспільство заколисали люди, які перебували "на господарстві" і забезпечували це зростання", - говорить Мілов.

За його словами, протягом усього путінського правління функціонував умовний соціальний контракт: ми забезпечуємо вам зростання добробуту - зарплати, квартири, машини, - а ви всі в обмін на це затикаєтеся. Поки ми тут "рулимо", ви не виставляєте ніяких політичних вимог.

Реклама:

"Зараз влада пропонує суспільству новий контракт: вам доведеться жити гірше, затягнути пояси, є чорний хліб з водою, зате ми - великі, нас всі бояться, і ми наставили Америці роги", - говорить колишній чиновник.

Він зазначає, що весь російський споживчий ринок жорстко зав'язаний на імпорт - одяг, ліки, їжа.

"Якщо раніше зарплати становили 40-50 тисяч рублів, то за нинішнім курсом люди в кращому випадку отримують по 20 тисяч, якщо не 15 тисяч. Скорочення наявного доходу і купівельних можливостей відчули на собі всі верстви населення. Питання - наскільки вони будуть готові тепер це терпіти в обмін на якусь міфічну глобальну боротьбу з Америкою, вигадану Путіним", - підсумував він.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!