Vimpelcom може інвестувати в Україну до 600 мільйонів - президент "Київстар"

Понеділок, 26 січня 2015, 18:26

Телекомунікаційна компанія Vimpelcom, якій належить найбільший український мобільний оператор "Київстар", може інвестувати в розвиток свого бізнесу в Україні протягом цього і найближчих кількох років до 600 млн доларів.

Про повідомив президент "Київстар" Петро Чернишов в кулуарах Українського сніданку, організованого Фондом Пінчука в дні проведення Всесвітнього економічного форуму в Давосі, передає "Інтерфакс-Україна".

За його словами, така сума була озвучена під час зустрічі президента України Петра Порошенка в Давосі з почесним головою ради директорів і засновником компанії "Вимпелком" американським бізнесменом Огі Фабела (Augie K. Fabela II).

"600 млн доларів - це максимальна оцінка: це покупка ліцензії, оплата конверсії, будівництво мережі, причому не за один рік. Це все гроші, які прийдуть, доки будуватиметься мережа - три-чотири роки" - уточнив президент "Київстару", який подав нещодавно заявку на конкурс із отримання ліцензії на зв'язок третього покоління 3G в Україні.

Реклама:

Чернишов додав, що на зустрічі з Порошенком обговорювалося також, що "Київстар" є "нормальною українською компанією, що не контролюється жодними російськими інтересами".

Президент "Київстару", пославшись на розмову з Огі Фабела, зазначив, що Порошенко підтвердив відсутність проблем для роботи "Київстару" в Україні і привітав будь-які інвестиції Vimpelcom до країни.

Чернишов на прохання агентства також уточнив, що питання можливого виставлення на конкурс ліцензій мобільного зв'язку в стандарті четвертого покоління не порушувалося. "4G - це вже не з президентом треба обговорювати, це спеціальна технічна розмова", - пояснив він.

Як повідомлялося, "Київстар", як і два інших основних гравці ринку - "МТС Україна" і "Астеліт", 15 січня 2015 року подав заявку на участь у конкурсі для отримання ліцензій на право надання послуг зв'язку за технологією UMTS (3G).

На конкурс виставлено три лоти по 30 МГЦ у кожному регіоні, стартова ціна однієї ліцензії становить 2,7 млрд грн. Ліцензії будуть видані строком на 15 років.

Vimpelcom Ltd. - сьома за кількістю абонентів телекомунікаційна компанія в світі, яка обслуговує близько 223 млн користувачів.

Основні активи Vimpelcom - 100% російського стільникового оператора "Вимпелком" і 100% італійського Wind Telecomunicazioni.

Крім того, Vimpelcom володіє 51,7% акцій Global Telecom Holding (GTH), якому належать частки в великих мобільних операторах в Алжирі (Djezzy), Пакистані (Mobilink), Бангладеш (Banglalink), Зімбабве (Telecel Zimbabwe).

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!