Хедж-фонди впевнені, що ціна нафти ще не досягла дна

Понеділок, 26 січня 2015, 16:03

Хедж-фонди наростили ставки на зниження нафтових котирувань до чотирирічного максимуму на тлі найбільш різкого зростання запасів у США з 2001 року.

Про це пише "Прайм" з посиланням на Bloomberg.

За тиждень по 20 січня кількість коротких позицій щодо нафти West Texas Intermediate збільшилася до максимального з вересня 2010 року рівня, свідчать дані Комісії з торгівлі сировинними ф'ючерсами США. Чисті довгі позиції скоротилися вперше за три тижні.

Запаси нафти в США зросли за тиждень, що завершився 16 січня, на 10,1 мільйона барелів до 397,9 мільйона, а обсяг видобутку цього року досягне піку з 1972 року, повідомило Управління з енергетичної інформації.

Реклама:

Король Салман, новий монарх Саудівської Аравії, що є найбільшим у світі експортером нафти, пообіцяв зберегти політику свого попередника у сфері нафтовидобутку, незважаючи на 58% падіння цін з червня.

"Багато хто поспішив оголосити, що котирування досягли дна. Фундаментальні чинники як і раніше говорять не на користь відновлення цін", - сказав партнер нью-йоркського сировинного хедж-фонду Again Capital LLC Джон Кілдаф.

За період, освітлений в огляді CFTC, нафта WTI на Нью-Йоркській товарній біржі подорожчала на 50 центів, або 1,1%, до 46,39 долара за барель.

До 11:54 мск індикативний американський сорт подешевшав на 69 центів до 44,90 долара. Ціни на Brent знизилися на 92 цента до 47,87 долара.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!