"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Якщо Росію відключать від SWIFT, то на її економіку чекає колапс - Клімкін

Понеділок, 26 січня 2015, 08:55

У Європі серйозно обговорюють можливість відключення Росії від міжнародної банківської системи передачі інформації SWIFT. 

Про це в ефірі програми ТСН.Тиждень повідомив міністр закордонних справ України Павло Клімкін.

"Я провів один день в Давосі, зустрічаючись з багатьма очільниками після зустрічі в Берліні. Навіть там вже розраховують на те, що Росія за підсумками цього року може мати 6-8% падіння ВВП. Якщо буде застосовано відключення SWIFT, то на російську економіку очікує колапс", - сказав Клімкін.

Нещодавно Європарламент у своїй офіційно схваленій резолюції закликав ЄС розглянути можливість виключення Росії з цивільного ядерного співробітництва та системи SWIFT.

Реклама:

Окрім того, за словами Клімкіна, в ЄС обговорюють розширення списку осіб, яким буде заборонено в'їзд до країн ЄС, а також заморожено активи у європейських банках.

Також можливе розширення списку російських компаній, щодо яких будуть запроваджені санкції.

Глава МЗС нагадав, що Верховний представник ЄС із закордонних справ та політики безпеки Федеріка Могеріні чітко сказала, що на Росію очікує погіршення відносин з Євросоюзом.

"Вже ніхто не говорить не те що про відміну санкцій, а про можливе посилення санкцій, а також про допомогу Україні", - сказав Клімкін.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!