Алекперов: Україна блокує продаж компанії "Лукойлу"

П'ятниця, 23 січня 2015, 19:28

Антимонопольний комітет України блокує продаж "Лукойлом" компанії "Лукойл-Україна", через яку, як вважає СБУ, ця компанія займалася фінансуванням тероризму та відмиванням коштів.

Про це заявив в інтерв'ю "Ведомостям" в Давосі глава компанії Вагіт Алекперов, передає "Інтерфакс-Україна".

"Ми офіційні документи підписали, але Антимонопольний комітет блокує", - заявив він.

"У нас в Україні є хімічний завод, який ми зупинили у зв'язку з питаннями безпеки, але зарплату люди отримують", - сказав він.

Реклама:

"Я вважаю, що такі дії (звинувачення проти компанії) спрямовані на вилучення нашої власності на території України. Нам не дають дозволу на продаж нашого роздрібу", - сказав він.

"Всі останні роки ми мали найпозитивніші відгуки від уряду України. Ми вже там працюємо 20 років. Ми звернулися з проханням надати нам матеріали. Ми звернемося в суд з питання про захист честі і гідності компанії, тому що ця заява була зроблена публічно - сьогодні це коментують у всьому світі. Ми вважаємо, що це вимагає подальших розглядів", - підкреслив Алекперов.

Він зазначив, що ця компанія вже фактично перейшла до покупця, і висловив сподівання, що угода все-таки буде узгоджена.

Нагадаємо, "Лукойл" в серпні минулого року домовився про продаж 100% "Лукойл-Україна", що володіє мережею з близько 240 АЗС і шести нафтобаз в Україні за 300 млн доларів австрійської інвесткомпанії AMIC Energy Management GmbH.

Як відомо, раніше Служба безпеки України відкрила кримінальне провадження за фактом фінансування тероризму суб'єктами господарювання, які входять до групи компаній "Лукойл" і "СЄПЕК".

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: