У Порошенка кажуть, що світові компанії готові інвестувати в Україну 1,5 мільярда

П'ятниця, 23 січня 2015, 15:17

Компанії зі світовим ім'ям готові інвестувати в Україну до 1,5 млрд доларів найближчим часом, оскільки бачать перспективи розвитку.

Про це заявив заступник голови Адміністрації президента Валерій Чалий, передає "Інтерфакс-Україна".

"Зустрічі з представниками бізнесу світового рівня, які вже працюють з Україною, дали несподіваний результат. Вже на цих зустрічах було підтверджено бажання найближчим часом інвестувати до 1,5 млрд доларів в Україну. Навіть у цих складних фінансових умовах та умовах війни бізнес швидко відреагував на меседжі президента ", - сказав він, коментуючи підсумки участі глави держави Петра Порошенка у саміті в Давосі.

Чалий наголосив, що ці кошти підуть у сферу IT-технологій, в аграрний бізнес.

Реклама:

"Це питання буквально найближчого періоду", - додав він.

Крім цього, за словами заступника голови Адміністрації президента, компанії, що працюють в Україні, готові розширювати свою присутність.

"Наприклад, є бажання компанії Cargill розширити свою роботу в Україні. Там є питання проблемні, які має вирішити і уряд, наприклад, повернення ПДВ, і наш загальний інвестиційний клімат, але компанії, які бачать перспективи, які працюють на українському ринку, готові розширити свою присутність", - наголосив він.

Чалий також розповів про "несподівану" зустрічі з представниками компанії "Вимпелком".

"Ця компанія раніше позиціонувалася як російська. Скажу вам чесно, це був один з факторів, чому ми так обережно ставилися до цього. Але коли ми побачили пропозиції та перспективи співпраці - компанія планує зайти з інвестиціями з Європи і американським управлінням... Я переконаний, що в цих умовах кілька сотень мільйонів доларів - це те, що треба підтримувати. Це сфера IT-технологій ", - зазначив він.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!