Російське інформаційне агентство скоротить 25% співробітників

П'ятниця, 23 січня 2015, 09:34

Інформаційне агентство ТАСС скоротить в лютому 25% співробітників, іншим співробітникам будуть урізати заробітні плати.

Про це розповів "Ведомостям" генеральний директор ТАСС Сергій Михайлов.

Скорочення відбувається через скорочення фінансування агентства та економічну кризу, говорить Михайлов. "Ми очікуємо серйозної кризи і заздалегідь затягуємо паски", - каже він.

У загальній складності в ТАСС працює понад 1700 чоловік. Скорочення відбуваються згідно "Стратегії розвитку агентства", але з цієї стратегії скорочення повинні були розтягнутися на роки.

Реклама:

Економічна криза посилила ситуацію і людей доведеться скоротити зараз, пояснює представник ТАСС Дмитро Перцев. Всі вони будуть звільнені з виплатою належної за законом компенсації, каже він.

Крім того, розроблена програма, за якою співробітникам пропонується розглянути варіант звільнення за згодою сторін.

Загальний фонд оплати праці агентства буде скорочений на 20%, наскільки буде скорочена зарплата кожного співробітника, залежить від конкретного департаменту, розповіли два джерела в ТАСС.

Крім скорочення штату і людей кілька напрямків агентства будуть повністю ліквідовані, розповів Михайлов, насамперед відео та інфографіка. Всі скорочення будуть проводитися відповідно до Трудового кодексу, пообіцяв гендиректор ТАСС.

Всі бажаючі покинути агентство можуть написати заяву про розірвання трудового договору за взаємною згодою і отримати три зарплати, уточнив він: "А ті, хто напише таку заяву протягом тижня, до 1 лютого отримають відразу п'ять зарплат".

У зв'язку з секвестром федерального бюджету на 2015 рік дотації ТАСС були скорочені на 10%, розповів федеральний чиновник. Джерело в ТАСС підтверджувало, що агентству також скоротять фінансування. У бюджеті на 2015 рік значиться, що фінансування ТАСС становить 1 млрд рублів.

Всього на підтримку ЗМІ з бюджету в 2015 році планувалося виділити 94,6 млрд рублів - на 7,8% менше, ніж роком раніше, випливає з документів на сайті Мінфіну.

Після останніх скорочень в цьому році державні ЗМІ отримають з бюджету на 17,3% менше, ніж в 2014 році.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!