Нова програма МВФ дозволить Україні уникнути реструктуризації боргу

Четвер, 22 січня 2015, 18:01

Нова програма співпраці України із Міжнародним валютним фондом, можливість підписання якої була озвучена у Давосі президентом України Петром Порошенком і директором-розпорядником МВФ Крістін Лагард, дозволить Києву уникнути необхідності реструктуризувати борги, але потребує глибоких структурних реформ.

Про це заявив під час традиційного брифінгу у Вашингтоні заступник голови департаменту зовнішніх зв'язків Фонду Вільям Мюррей, передає УНІАН.

"Питання реструктуризації боргу, обслуговування боргу зараз обговорює місія Фонду, яка працює в Києві. Поки що у нас немає яких-небудь заяв звідти, але ми розуміємо, що необхідність поліпшення фінансового стану, досягнення середньострокової стабільності очевидна", - сказав Мюррей.

"У зв'язку з цим дуже важливо те, що ми обговорюємо можливість переключитися на нову програму, що включає механізм розширеного фінансування EFF. Але її головний меседж не у збільшенні фінансування, а у необхідності глибоких структурних реформ, болючих і складних", - додав він.

Реклама:

Раніше повідомлялося, що Порошенко розраховує на нову програму співпраці з МВФ у кінці січня.

Водночас директор-розпорядник МВФ Крістін Лагард заявила, що Міжнародний валютний фонд отримав прохання від влади України про підписання нової довгострокової програми співпраці замість існуючої програми stand-by і готовий розглянути її під час засідання Ради директорів Фонду.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!