Росія радить імпортерам будувати логістику поставок в обхід України

Четвер, 22 січня 2015, 10:16

Россільгоспнагляд РФ радить імпортерам будувати логістику поставок в РФ в обхід України, оскільки ветеринарним службам двох країн не вдається налагодити спільну роботу.

Про це йдеться в повідомленні російського відомства, пише ТАСС.

"Зважаючи на відсутність конструктивного діалогу з боку України Россільгоспнагляд пропонує учасникам зовнішньоекономічної діяльності (ЗЕД) тимчасово використовувати морські логістичні шляхи через порти Краснодарського краю", - йдеться в релізі.

Фахівці Россільгоспнагляду порахували, що інспектори Державної ветеринарної служби України вибірково підходять до оформлення транзиту продукції в Росію.

Реклама:

Раніше Україна зупинила транзит інкубаційних яєць з Туреччини в Росію через свою територію без попереднього повідомлення Россільгоспнагляду посилаючись на можливості електронної сертифікаційної системи "Аргус".

У той же час транзитні сертифікати на європейську продукцію Держветслужба України оформляла без затримок.

Россільгоспнагляд у цьому зв'язку рекомендував імпортерам інкубаційного яйця з Туреччини використовувати альтернативні шляхи поставок в Росію.

Також Росспоживнагляд рекомендував роздрібним мережам вилучити з обороту продукцію найбільших виробників солі України і Білорусії, на яких припадає 56% ринку.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!