Міністр: кредитна лінія Китаю на 1,5 мільярда доларів уже не під загрозою

Четвер, 22 січня 2015, 09:24

Українській стороні вдалося виконати у 2014 році контракт на поставку зерна до Китаю.

Про це в середу на засіданні Комітету Верховної Ради з питань протидії корупції сказав міністр аграрної політики та продовольства Олексій Павленко.

"Контракт з нашими китайськими партнерами є важливим. Я уже можу дати деякі цифри. На жаль ми не мали можливості, за погодженням з китайською стороною, давати будь-які цифри", - зазначив він.

За його словами, з початку грудня місяця стан виконання контракту був не більше 30%.

Реклама:

"Тут, як відомо, був ризику зриву контрактів. І кредитна лінія на 1,5 мільярда доларів, яка надавалася під контракт поставки зерна, знаходилася під великими ризиками. Утім станом на сьогодні китайська сторона визнала виконання контракту. Нам вдалося дуже в короткі терміни контракт виконати", - наголосив міністр.

Павленко також повідомив, що на даний момент ведуться перемовини про подальше співробітництво

"Вже озвучені попередні цифри. Є бажання збільшити експорт кукурудзи майже удвічі. Ведемо окремі перемовини щодо поставки іншої продукції. Зараз, зокрема, мова йде про цукор і курятину. Це ті позиції, які зараз дуже важливі для нас", - підкреслив він.

"Також китайська сторона готова говорити про розкриття другої кредитної лінії під будівництво того, що нам потрібно – це портові елеватори, це логістика, це залізниця. Це ті робочі, які нам необхідні", - додав міністр. 

Економічна правда 

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!