В держкорпорації виявили розтрати на 100 мільйонів доларів

Середа, 21 січня 2015, 21:23

Державна продовольчо-зернова корпорація (ДПЗКУ) за останні дев'ять місяців 2014 року розтратила 100 мільйонів доларів.

Про це на засіданні Комітету Верховної Ради з питань протидії корупції сказав міністр аграрної політики та продовольства Олексій Павленко.

"Щодо корупції, то з того, що ми зараз направляли в Генпрокуратуру, деякі цифри дійсно вражають", - зазначив він.

"Зараз є 208 мільйонів гривень - це прямі позови. Тут є питання по страхових компаніях, на які виводилося 162 мільйони гривень. Тут є ще бази хлібопродуктів…", - наголосив міністр.

Реклама:

"Найбільш вражаюче, що ми бачили, це більше 100 мільйонів доларів - це було пряме виділення грошей на постачальників, які або не повернули виручку, або отримали товари і не розрахувалися. Все це було зроблене за останні 9 місяців", - сказав Павленко.

За його словами, деякі з постачальників йдуть на перемовини, "а з деякими, схоже, будуть гучні скандали".

"Все це ми зараз подали до Генпрокуратури, до Держфінмониторингу і відповідно до МВС. Вони над цим працюють", - наголосив міністр.

Як відомо, 15 грудня міністр аграрної політики та продовольства Олексій Павленко звільнив з посади Голови правління ПАТ "Державна продовольчо-зернова корпорація України" Петра Вовчука.

Ще раніше стало відомо, що проти Вовчука було порушено кримінальну справу.

Головою наглядової ради ПАТ "ДПЗКУ" став перший заступник міністра аграрної політики і продовольства Ярослав Краснопольський.

Економічна правда 

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: