"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Ще три місяці, і про президента з прем'єром можна буде говорити "риба гниє з голови" - голова ЕВА

Середа, 21 січня 2015, 20:18

Корупція в Україні залишається на рівні 2005 року, і вона скрізь, включаючи керівництво країни.

Про це президент Європейської Бізнес Асоціації Томаш Фіала сказав в інтерв'ю виданню "Новое время".

"Коли я слухав Арсенія Яценюка та Петра Порошенка зі сцени Майдану, то очікував, що якщо вони прийдуть до влади, дійсно відразу введуть нульову толерантність до корупції", - заявив Фіала.

"Не думав, що вони самі зможуть повторити помилки Віктора Ющенка і Юлії Тимошенко, які вони зробили після Помаранчевої революції. Також не очікував, що суспільство дозволить їм повторити ці помилки", - додав глава ЕВА.

Реклама:

За його словами, ситуація приблизно така ж, як була в 2005 році.

"Правда, немає організованої мафіозної корупції, яку створив Віктор Янукович, але загалом корупції дуже багато, і вона скрізь, включаючи політичні партії керівництва країни. Це велике розчарування для мене, бізнесу та суспільства. При Януковичі було прийнято говорити, що "риба гниє з голови". Я б сьогоднішньому керівництву країни дав ще три місяці перед тим, як починати повторювати те ж саме", - зазначає Фіала.

"Сподіваюся, що Арсеній Петрович і Петро Олексійович впораються з цим величезним викликом. Я в цьому дуже зацікавлений, допомагаю, де можу або затребуваний, і бажаю їм успіхів. Наприклад, інвестувати в медіа торік у березні я вирішив не тому, що це прибутково на зростаючому рекламному ринку. Я впевнений, що без незалежних сильних медіа не вийде побудувати вільну демократичну країну зі зростаючою ринковою економікою", - заявив глава ЕВА.

За його словами, проблеми потрібно вирішувати системно, і тут без таких заходів, як адміністративна реформа та реформа фінансування політичних партій, не обійтися.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: