"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

"Газпром" не хоче змінювати газові контракти з Україною 2009 року

Середа, 21 січня 2015, 16:15

Російський газовий монополіст "Газпром" заявляє про небажання змінювати чинний газовий контракт з НАК "Нафтогаз України" до кінця 2019 року, за яким Україна купує газ за завищеними цінами.

Про це УНІАН повідомили у прес-службі компанії за підсумками наради з питань роботи "Газпрому", що відбулася у середу.

Як зазначається, особливу увагу було приділено виконанню контрактів на постачання газу в Україну і його транзит до Європи.

"Газпром" працював, працює і буде працювати з Україною відповідно до чинних контрактів на постачання і транзит газу", - заявив на нараді голова компанії "Газпром" Олексій Міллер.

Реклама:

Зазначено, що "сьогодні виповнилося шість років, як уряд України схвалив результати переговорів про постачання російського газу до країни у 2009-2019 роках та про умови його транзиту через українську територію до Європи. Ці історичні документи діяли за різних урядів України. Контракти регулювали, регулюють і будуть регулювати взаємодію ВАТ "Газпром" і НАК "Нафтогаз України" у газовій сфері до кінця 2019 року".

Також наголошується, що 30 жовтня 2014 року у Брюсселі було досягнуто домовленості щодо "зимового пакету" поставок газу в Україну.

"Зимовий пакет", зокрема, передбачає "тимчасову знижку на газ у 100 доларів на тисячу кубометрів, надану урядом РФ. Причому "зимовий пакет" повністю заснований на параметрах чинного контракту на постачання газу в Україну.

Дія "зимового пакету" закінчиться 31 березня 2015 року. 1 квітня "Газпром" і НАК "Нафтогаз України" продовжать роботу відповідно до контракту, вважають у "Газпромі".

Раніше "Нафтогаз України" заявив про готовність до проведення переговорів із російським "Газпромом" про умови постачання газу на період до закінчення розгляду спору між сторонами в Стокгольскому арбітражі.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!