Рубль падає через агресію Росії проти України

Середа, 21 січня 2015, 13:03

Рубль дешевшає при збереженні негативних для нього факторів, в першу чергу бойових дій на сході України, а також очікувань можливості зниження кредитного рейтингу РФ до сміттєвого статусу.

Про це пише Рейтер.

"Сьогодні майже немає експортних офферів, а покупки (валюти) з учорашнього вечора посилилися, в тому числі, у відповідь на загострення ситуації на сході України. Також зростання валюти може бути приведенням курсу у відповідність з поточними рівнями нафти після зміцнення рубля на початку тижня", - сказав Павло Демещік з банку ING Eurasia.

На його думку, зараз на динаміку більше впливають грошові потоки, ніж зміни нафтових котирувань, "хоча при їх рівні вище 50 доларів за барель Brent з'являються продавці валюти, у тому числі й іноземні".

Реклама:

Розрахунками "завтра" долар США до 11.25 за московським часом дорожчає майже на 0,9% і оцінюється в 65,77 рубля.

Пара євро/рубль розрахунками "завтра" до цього часу торгувалася поблизу позначки 76,04, що майже на відсоток вище попереднього закриття.

Бівалютний кошик зріс на 67 копійок від останнього вчорашнього котирування, і його вартість становить 70,42 рубля.

Протягом дня ситуація може змінитися в разі появи більш-менш великих продажів експортної виручки в умовах як і раніше тонкого і малоліквідного ринку, де за годину з чвертю обсяг біржових угод в парі долар/рубль не досяг і 500 мільйонів доларів.

В цілому поки котирування залишаються в торгових коридорах, сформованих за останні дні, а учасники ринку чекають збереження діапазонної торгівлі.

"Локальний валютний ринок демонструє низьку, невластиву для останнього часу, волатильність. При цьому можна відзначити, що коливання котирувань нафти не впливали на курс рубля по відношенню до базових валют. Не виключено, що локальний валютний ринок взяв паузу до майбутнього рішення агентства S&P щодо суверенного рейтингу Росії", - вважає Алекс з "Промсвязьбанка".

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!