Яценюк дав 10 днів на розслідування обставин підписань енергоконтрактів

Середа, 21 січня 2015, 12:52

Прем'єр-міністр Арсеній Яценюк доручив провестим службове розслідування щодо контрактів на імпорт та експорт електроенергії.

Про це він сказав на відкритті засідання уряду в середу.

"По контрактам на імпорт та експорт електроенергії, які були підписані українськими державними енергетичними компаніями я даю доручення розпочати службове розслідування щодо діяльності посадових осіб Міністерства енергетики та вугільної промисловості та керівництва державних компаній при підписанні контрактів як на імпорт електричної енергії з РФ так і на постачання електрики на українську територію що є автономна Республіка Крим", - сказав Яценюк

Прем'єр дав на виконання свого доручення 10 днів.

Реклама:

"Я вимагаю при проведенні розслідування встановити, хто погоджував умови контракту, чому в ньому місце розгляду спорів - місто-герой Москва і доповісти уряду протягом 10 днів. Після цього я поінформую президента України, парлаемнті народ про те, які умови контракту відповідають інтересам України, а які, "как написал Дмитрий Анатольевич Медведев в своем посте" (перейшов на російьску прем'єр) -  не відповідають інтересам України".

Як повідомлялося, міністр енергетики та вугільної промисловості Володимир Демчишин вважає договір, який був підписаний між "Укрінтеренерго" та російською енергетичною компанією "Інтер РАО" вигідним, але має зауваження до окремих пунктів.

"Вони (сторони - ред.) допрацьовують деякі пункти принаймні оцей про арбітражну оговорку (в контракті є арбітражне уточнення, що сторони можуть оскаржити позиції цього контракту лише в Арбітражному суді Москви - ред), - сказав Демчишин "Українській правді".

Як відомо, раніше прем'єр-міністр Арсеній Яценюк звернувся до Демчишина, щоб той пояснив деякі положення контракту між "Укрінтеренерго" та російською енергетичною компанією "Інтер РАО", які "не відповідають інтересам України".

Як зазначив голова уряду, згідно з документом Україна отримуватиме з Росії електроенергію лише за умови 100% забезпечення за свій рахунок електроенергією окупованого Криму та Донбасу.

Українська правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!