"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

У Давосі відкривається сесія Всесвітнього економічного форуму

Середа, 21 січня 2015, 11:03

Щорічна сесія Всесвітнього економічного форуму в 45-й раз пройде в швейцарському Давосі.

Про це передає "Інтерфакс-Україна".

Знаменитий гірськолижний курорт з 21 по 24 січня зустріне близько 2,5 тис. делегатів з 140 країн світу.

За традицією серед них буде кілька десятків президентів і керівників урядів, глави міжнародних організацій і знамениті громадські діячі.

Реклама:

З моменту початку світової кризи в 2008 році в Давосі головним чином обговорювали питання стану світової фінансової системи.

Однак ще торік організатори вирішили дещо змінити акценти повістки форуму, оголосивши ключовими теми охорони здоров'я та медицини (в тому числі їх вплив на економіку).

Тема Давосу-2015 - "Новий глобальний контекст".

У цей контекст вписані десять основних викликів, з якими, на думку організаторів, стикається сучасний світ - дефіцит ресурсів, рівність статей, розвиток інфраструктури, майбутнє інтернету, боротьба з корупцією, соціальна інклюзивність.

Характерно, що перспективи фінансових систем перераховані в списку світових викликів в останню чергу.

Крім того, організатори виділяють ще кілька важливих тем Давосу-2015 - загрози пандемій, нова ситуація на енергетичному ринку, геополітичні конфлікти, в тому числі протистояння в Україні.

У цьому контексті очікується, що Україні на Давоському форумі буде відведено трохи більше уваги, ніж у попередні роки. Українська секція програмою форуму передбачена в перший же день: на сесії під назвою "Майбутнє України" виступить президент Петро Порошенко, якому довелося скоротити програму свого перебування в Давосі через загострення бойових дій в Донецькій і Луганській областях.

Також в рамках форуму заплановані дві спеціальні сесії, які будуть присвячені реформам, проведеним в Україні, і економічним наслідкам збройного протистояння на Донбасі. У них візьмуть участь глава НБУ Валерія Гонтарева, міністр фінансів України Наталія Яресько та міністр економіки Айварас Абромавичус.

Як зазначається, другий рік поспіль у Швейцарію приїде держсекретар США Джон Керрі.

Також буде Ангела Меркель, яка пропустила минулий рік через травму, отриману під час катання на лижах, повертається в Давос і звернеться до учасників з промовою 23 січня.

Участь у форумі візьмуть президент Франції Франсуа Олланд, прем'єр-міністр КНР Лі Кецян і багато інші керівники вищого рівня.

У суботу відбудеться традиційна сесія за участю голови МВФ Крістін Лагард, присвячена перспективам розвитку світової економіки.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: