Нафта подорожчала до 48,39 долара

Середа, 21 січня 2015, 09:08

Ціни на нафту зростають, але аналітики очікують збереження низьких цін у найближчі півроку за рахунок надлишкової пропозиції.

Про це пише Рейтер.

До 8.37 за московським часом ф'ючерси на Brent подорожчали на 0,40 до 48,39 долара за барель, а ф'ючерси на WTI - на 0,43 до 46,90 долара.

20 січня нафта подешевшала на 5%, так як Міжнародний валютний фонд знизив прогноз зростання світової економіки цього року, а Іран дав зрозуміти, що ціни можуть впасти до 25 доларів, якщо ОПЕК не вдасться до заходів з підтримки ринку.

Реклама:

Трейдери повідомляють, що інвестори переходять до покупок, коли ціна Brent опускається нижче 48 доларів за барель.

"Ми не бачимо можливості уникнути накопичення великих запасів у першому півріччі і тому прогнозуємо низькі ціни... Ціни на сировину мають зворотну залежність від долара. Оскільки США готуються посилити грошово-кредитну політику, в той час як Європа і США пом'якшують її, очікуване зростання долара стане перешкодою для зростання ціни нафти", - йдеться в звіті банку BNP Paribas.

Дешева нафта сприяє уповільненню інфляції в багатьох країнах, особливо в країнах Азії та Європи, що імпортують паливо.

"Загальна інфляція в розвинених країнах різко сповільнилася у зв'язку з низькими цінами на нафту... Низький рівень інфляції в світі створює умови для пом'якшення грошово-кредитної політики в найбільш економічно розвинених країнах, насамперед у єврозоні", - йдеться у звіті Pira Energy Group.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: