ВТБ докапіталізує дві українські "дочки" на 265 мільйонів

Вівторок, 20 січня 2015, 10:36

ВТБ планує докапіталізувати дві українські "дочки" в загальній сумі до 4 млрд гривень (близько 265 млн доларів).

Про це йдеться в повідомленні російського банку, передає "Інтерфакс-Україна".

"Група ВТБ готує рішення про докапіталізацію своїх українських дочірніх компаній: ПАТ "ВТБ Банк" (Київ) і АТ "БМ БАНК". Необхідні корпоративні процедури щодо збільшення капіталів банків група планує завершити в першому кварталі 2015 року", - повідомив ВТБ.

"Це важливе рішення приймається, перш за все, для розвитку нашого бізнесу в Україні та для забезпечення фінстабільності цієї країни. Очевидно, що без міцних і надійних російських банків, які відіграють домінуючу роль у кредитуванні українського бізнесу та її економіки, в цілому неможливо довгостроковий і стійкий розвиток України. Вжиті заходи допоможуть нам зберегти довіру наших українських клієнтів, які зможуть з більшою впевненістю дивитися в майбутнє", - прокоментував рішення глава ВТБ Андрій Костін.

Реклама:

Прибуток російського держбанку цього року різко скоротився, в основному через збільшених витрат на резерви під Україну.

ВТБ за 9 місяців знизив чистий прибуток за МСФЗ у 8,5 рази в порівнянні з показником за той же період минулого року - до 5,4 млрд рублів.

За оцінкою глави ВТБ Андрія Костіна, банку цього року доведеться сформувати приблизно 1,3 млрд доларів резервів під українські ризики.

Костін ще в жовтні минулого року говорив, що група планує оптимізувати український бізнес, але не має наміру повністю йти з країни.

В кінці року ВТБ продав лізинговий бізнес в Україні.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!