"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Підконтрольне Міненерго підприємство визнало Крим частиною РФ

Вівторок, 20 січня 2015, 08:53

Прем'єр Арсеній Яценюк звернувся до міністра енергетики Володимира Демчишина з проханням пояснити, чому підконтрольне відомству підприємство підписало документ, що визнає Крим частиною Росії.

Про це йдеться в дорученні глави Кабміну, що опинилося в розпорядженні Української правди.

 

Яценюк просить Демчишина пояснити деякі положення контракту між "Укрінтеренерго" та російською енергетичною компанією "Інтер РАО", які "не відповідають інтересам України".

Згідно з документом, Україна отримуватиме з Росії електроенергію лише за умови 100%-го забезпечення за свій рахунок електроенергією окупованого Криму та Донбасу.

Реклама:

Також у контракті існує положення про те, що електроенергія постачається в Кримський федеральний округ РФ.

Крім того, відповідно до угоди, Україна погодилася на умову імпорту "бери або плати" (тобто платити за електроенергію, в якій не має потреби), а також дала Росії можливість в односторонньому порядку підвищувати вартість постачання. Водночас ціна поставок електроенергії в Крим буде фіксованою та на 15% нижчою від нинішньої.

Водночас у випадку перебоїв з електроенергією в Криму, українська сторона буде зобов'язана заплатити штраф у розмірі 20% вартості різниці фактичного і узгодженого обсягів поставки.

Яценюк також попросив надати матеріали, на підставі яких погоджувалися умови зазначених контрактів та копії цих документів.

Українська правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: