"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Ціни на імпортну рибу в Україні зросли на 30-40%

Понеділок, 19 січня 2015, 10:59

Оптові ціни на імпортовану рибу і морепродукти в Україні зросли на 30-40% за період новорічних свят.

Про це повідомила прес-служба ДП "Держзовнішінформ".

Згідно з прес-релізом "Держзовнішінформу", основна причина подорожчання морепродуктів - девальвація гривні по відношенню до основних світових валют.

За словами експерта відділу ринків "Держзовнішінформ" Антона Парійського, орієнтовний рівень мінімальних оптових цін на норвезький оселедець вагою 300 грам становив на 15 січня 2015 28 грн/кг, тоді як станом на 17 грудня 2014 року - 22,2 грн/кг.

Реклама:

Вартість скумбрії вагою 400-600 грам (походження - Шотландія) зросла з 38 грн/кг до 52 грн/кг на аналогічні дати.

Парійський вважає, що якась затримка в підвищенні цін в передсвятковий період (девальвація валюти тривала протягом усього 2014) пояснюється наявністю певних складських запасів у імпортерів.

"До Нового року операторам важливо було продати запаси, зроблені в умовах більш сильної гривні. З початком нового року на ринок почала надходити продукція, закуплена при курсі 15-16 грн за долар", - цитується в повідомленні експерт.

Як повідомлялося, асоціація "Українські імпортери риби і морепродуктів" прогнозувала скорочення імпорту рибної продукції за підсумками 2014 більш ніж на 25% - до 300 тисяч тонн. Причинами скорочення поставок гендиректор асоціації назвав девальвацію гривні, відсутність можливості вчасно і в потрібному обсязі купити валюту, завищення цін на продукцію торговельними мережами.

Економічна правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!