"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Демчишин пропонує "Укрінтеренерго" розкрити умови постачання вугілля з ПАР

Понеділок, 19 січня 2015, 10:40

Міністр енергетики та вугільної промисловості України Володимир Демчишин звернувся до керівництва держпідприємства "Укрінтеернерго" з пропозицією розкрити ключові комерційні умови контракту на постачання вугілля з ПАР.

Про це йдеться в листі прес-служби Міненерговугілля, передає "Інтерфакс-Україна".

Як повідомляється в документі, пропозиція про публікацію даних сформульована за підсумками зустрічі міністра з депутатами з антикорупційного комітету Верховної Ради 12 січня.

Тим часом, депутати на зустрічі вимагали від Демчишина публікації контракту "Укрінтеренерго" на постачання вугілля з ПАР, а не окремих витяжок з нього.

Реклама:

Ключові умови контракту вже розкрито контрагентом "Украінтеренерго" - компанією Steel Mont Trading Ltd.

к відомо, Україна і Steelmont підписали контракт на поставку 6 суден з вугіллям з ПАР. Після отримання трьох з них стало відомо, що вугілля "не горить в українських ТЕС" .

У зв'язку із цим чиновникам Держкомпанії "Центренерго" було оголошено підозру  в розкраданні державних коштів в особливо великих розмірах. 

Також, Печерський суд Києва встановив суму застави в 365 мільйонів гривень для директора "Укрінтеренерго" Володимира Зіневича. Напередодні Зіневич був примусово доставлений до суду, який обрав для нього запобіжний захід на увазі 2 міс. тримання під вартою.

Пізніше, в інтерв'ю "Українській правді" Зіневич заявив, що брехню про вугільний контракт поширує хтось із вищого керівництва.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: