Fitch змінило прогноз щодо рейтингу Греції на "негативний"

Понеділок, 19 січня 2015, 09:22

Міжнародне рейтингове агентство Fitch Ratings змінило прогноз по довгостроковому рейтингу Греції, який знаходиться на рівні "В", на негативний, вказавши на політичну невизначеність в країні.

Про це передає "Інтерфакс-Україна".

Напередодні призначених на 25 січня парламентських виборів в опитуваннях лідирує ліва коаліція СІРІЗА, яка має намір провести переговори про списання частини грецьких боргів.

Є також ризик того, що за підсумками виборів парламентським партіям не вдасться створити міцної коаліції, що ускладнить досягнення угоди з кредиторами.

Реклама:

У п'ятницю The Wall Street Journal повідомила, що, на думку європейських чиновників, діючої кредитної лінії може виявитися недостатньо для підтримки Греції і їй можуть знадобитися нові кредити.

Грецькі Eurobank і Alpha Bank SA змушені були звернутися за екстреними кредитами минулого тижня, побоюючись негативного розвитку ситуації на ринку.

Переговори Греції з "трійкою" міжнародних кредиторів (Єврокомісія, Європейський центральний банк (ЄЦБ) і Міжнародний валютний фонд (МВФ)) зайшли в глухий кут ще у вересні.

Вони були припинені після того, як країна не змогла обрати нового президента, що спровокувало необхідність проведення дострокових парламентських виборів.

Колишній заступник голови Єврокомісії Оллі Рен, який курирував питання економіки, грошової та монетарної політики з 2010 по 2014 роках, заявив у четвер, що Греції не варто чекати списань її боргу країнами єврозони.

На думку Рена, країна може очікувати лише полегшення боргового навантаження у формі продовження терміну обігу боргу.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!