Суд забрав у Фірташа землю біля університету Шевченка

Понеділок, 19 січня 2015, 09:10

Суд зобов'язав ТОВ "Київміськбуд-Інвест" повернути Київраді земельну ділянку площею 19 582 кв м, яка розташована на ділянці від вул. Льва Толстого до бульвару Тараса Шевченка у Києві.

Про це свідчить рішення Господарського суду міста Києва від 22 грудня 2014 року, повідомляють "Наші гроші".

У 2004 році Київрада передала фірмі цю ділянку для будівництва підземного пішохідного переходу з приміщеннями торговельно-виставкового комплексу під проїжджою частиною на вул. Володимирській на ділянці від вул. Льва Толстого до бул. Тараса Шевченка.

Договір було укладено строком на два роки. У подальшому строк оренди подовжувався.

Реклама:

Наприкінці 2013 року "Київміськбуд-Інвест" звернувся до суду з вимогою визнати договір продовженим, однак суд відмовив.

Зокрема, суд вказав на наявність заборгованості зі сплати орендних платежів у розмірі 4,87 млн грн. Суд встановив, що термін дії договору закінчився у жовтні 2013 року.

З огляду на це госпсуд зобов'язав фірму повернути ділянку міськраді. На орендованій ділянці "Київміськбуд-Інвест" планував побудувати трирівневий підземний комплекс "Універ-сіті".

Засновниками ТОВ "Київміськбуд-Інвест" є Вячеслав Корсун і ТОВ "Компанія з управління активами "Промислові інвестиції" (99,95%), засновником якої значиться ТОВ "Фінансова компанія "Сонячне місто". Дві останні фірми зареєстровані за однієї адресою у Києві - у пров. Несторівському, 6.

Донедавна одним із засновників ТОВ "ФК "Сонячне місто" було ТОВ "Ласфано Україна", що, за даними ЗМІ, входить в орбіту Дмитра Фірташа. ТОВ "Ласфано Україна", засновником якого є кіпрська компанія "Ласфано Інвестментс Лімітед", теж зареєстроване у Несторівському провулку, 6.

Компанія "Промислові інвестиції" у 2012 році домоглась судового рішення про санацію держпідприємства "Сумихімпром", яке на той момент очолювали менеджери "OstChem Holding" Фірташа.

Директор "Промислових інвестицій" Олександр Паршаков також відомий як директор недержавного пенсійного фонду "Промисловий союз", засновником якого є "Місто банк" Івана Фурсіна, бізнес-партнера Фірташа по "Росукренерго".

Фірташ є інвестором будівництва торгово-розважального центру "Respublika" на Окружній дорозі Києва. Зараз будівництво призупинено.

Як відомо, Фірташ знаходиться під домашнім арештом у Австрії через звинувачення з боку США у корупційних оборудках в Індії.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: