Кличка закликали не втаємничувати бюджет Києва-2015

Неділя, 18 січня 2015, 10:05

Від мера Києва Віталія Кличка вимагають терміново оприлюднити проект міського бюджету на 2015 рік та відреагувати "на значимі корупційні практики" у столиці.

Про це йдеться у відкритому зверненні до Кличка робочої групи  РПР-Київ "Реанімаційного Пакету Реформ".

Експерти висловили занепокоєння відсутністю у відкритому доступі проекту бюджета м.Києва та  обмеженням доступу до інформації щодо  бюджету,  а також продовженням практики ігнорування значимих корупційних ризиків в земельній та містобудівній сферах, що "ведуть до мільярдних втрат міського бюджету, ущільнення забудови, знищення зелених зон.

До Кличка звернулися з вимогами терміново оприлюднити проект бюджету, здійснити перегляд профільних цільових програм, що регулюють питання управління земельними ресурсами і містобудуванням.

Реклама:

Також експерти вимагають відреагувати на порушення забудовниками та землекористувачами існуючого Генерального плану Києва до 2020 року та  детальних планів Шевченківського, Печерського та Подільського районів м. Києва та публічно відмовитися від підтримки нового Генлану Києва до 2025 року та детальних планів для окремих територій Києва.

"Повторно вимагаємо оприлюднення списків юридичних і фізичних осіб із зазначенням адрес земельних ділянок, які відмовляються укладати договори про оренду землі з міською владою. … Оприлюднення списків юридичних осіб, які звільнені від сплати пайових внесків у 2015  році із зазначенням сум, які недоотримає міський бюджет від таких рішень… Передбачити кошти в бюджеті Києва рік на створення відкритої єдиної електронної бази комунального майна Києва, що продається або здається в оренду", - зазначено у зверненні.  

Також від мера вимагають оприлюднити результати перевірки роботи кожного із комунальних підприємств в 2014 році  із зазначенням суми та причин збитків по кожному з них. 

Українська правда 

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!