Американські ІТ-гіганти виплатять 415 мільйонів для врегулювання позову

П'ятниця, 16 січня 2015, 09:59

Чотири американських гіганта в сфері інтернету і високих технологій - Apple, Google, Intel і Adobe - домовилися виплатити відступні в розмірі 415 млн доларів для врегулювання претензій.

Про це передає "Інтерфакс-Україна" з посиланням на BBC.

У позові, поданому до американського суду, стверджується, що ці компанії домовилися не переманювати один у одного співробітників. Автори позову заявляють, що таким чином фірми надавали перешкоди співробітникам у їх пошуках більш привабливої роботи.

Поданий в 2011 році від імені більш ніж 64 тис. співробітників чотирьох компаній позов передбачає компенсацію в розмірі 3 млрд доларів.

Реклама:

Торік Apple, Google, Intel і Adobe готові були виплатити відступні в розмірі 324,5 млн доларів, але ця пропозиція була відкинута. Суддя ухвалив, що запропонована сума занадто мала.

Якщо компанії програють цю судову справу, сума виплат відповідно до американського антитрастового законодавства може потроїтися в порівнянні із заявленою у позові і досягти 9 млрд доларів.

Позов в основному базується на електронній переписці керівництва компаній.

Так, в одному з електронних листів колишній глава Google Ерік Шмідт написав колишньому керівнику Apple Стіву Джобсу, що співробітник відділу кадрів Google, який намагався переманити працівника Apple, буде звільнений.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!