Американська Schlumberger скоротить 9 тисяч співробітників через ціни на нафту

П'ятниця, 16 січня 2015, 09:20

Найбільша в світі сервісна компанія в галузі видобутку нафти і газу, американська Schlumberger планує скоротити 9 тисяч співробітників у зв'язку з падінням світових цін на нафту.

Про це пише "Прайм" з посиланням на Франс Прес.

Schlumberger повідомила про плани по скороченню штату після виходу інформації про різке зниження прибутку компанії в четвертому кварталі 2014 року.

За вказаний період прибуток становив 302 млн доларів, що на 82% менше, ніж у той же період минулого року. Доходи зросли на 6,2% і становили 12600 млн доларів, передає агентство.

Реклама:

Раніше Schlumberger заявляла, що проведе реструктуризацію свого розвідувального флоту у зв'язку з падінням світових цін на нафту.

Планувалося, що кількість суден геофізичної і сейсмічної розвідок буде скорочено з 15 і 8 за станом на кінець 2013 до 9 і 6 відповідно.

Видобуток на шельфі є одним з найдорожчих видів видобутку вуглеводнів, тому, на думку деяких аналітиків, низькі ціни на нафту можуть зробити істотний негативний вплив на галузь і привести до скорочення інвестицій нафтосервісних компаній.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!