Головою НКРЕКУ призначили 24-річного екс-менеджера Roshen

Середа, 14 січня 2015, 20:37

Тимчасовий виконувач обов'язків голови Нацкомісії з регулювання у сфері енергетики і комунальних послуг Дмитро Вовк раніше працював менеджером кондитерської корпорації Roshen.

Відповідна інформація вказана на його сторінці в соціальній мережі Linkedin, повідомляють Українські новини.

Судячи з біографії новопризначеного 24-річного чиновника, він ніколи не мав відношення до сфери енергетики. Його останнім місцем роботи вказана Російська Федерація, місто Москва, посада - національний менеджер Кондитерської корпорації Roshen.

Напрямками своєї діяльності Вовк назвав "відносини з провідними роздрібними мережами, маркетинг і мерчандайзингова підтримка провідних роздрібних мереж, аналіз динаміки продажів, підтримка департаменту маркетингу при формуванні цін на продукцію".

Реклама:

У корпорації Roshen 24-річний Вовк працював з березня 2013-року. До цього часу нинішній керівник державного регулятора української енергетики з 2009 року трудився помічником віце-президента з корпоративних фінансів компанії Інвестиційний капітал Україна.

Ця компанія належить нинішній голові НБУ Валерії Гонтаревій, в ній також раніше працював нинішній міністр енергетики та колишній голова НКРЕКУ Володимир Демчишин.

Профільної енергетичної освіти у нинішнього в.о. голови НКРЕКУ немає - серед своїх професійних навичок він вказав лише "корпоративні фінанси, бізнес-стратегії, фінансове моделювання, фінансовий аналіз, агробізнес, роздрібну торгівлю".

Як повідомили в НКРЕКУ, з моменту призначення нового в.о. глави, комісія провела три засідання, Дмитро Вовк був присутній тільки на одному, при цьому не вів засідання. Наступне засідання НКРЕКУ відбудеться у четвер, 15 січня.

Нагадаємо, новий тимчасово виконуючий обов'язки Голови НКРЕКУ Дмитро Вовк був призначений на цю посаду 30 грудня 2014 року Указом Президента України № 969/2014.

Експерти відзначали, що вперше в історії України на посаду в.о. керівника держрегулятора ринку енергетики призначена не просто людина яка жодного дня не працював у галузі, а й до того ж не є членом Нацкомісії.

Згідно з пропозиціями Енергетичного співтовариства, Голови Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сфері енергетики повинні обиратися на основі публічного конкурсу.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: