"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Яценюк вирішив публічно обирати керівників держкомпаній

Середа, 14 січня 2015, 14:19

У рамках реформування системи держуправління Уряд України приймає рішення про публічний конкурс на посади керівників 62-х найбільших державних компаній.

Про це на засіданні Кабінету Міністрів прем’єр-міністр Арсеній Яценюк, повідомляє прес-служба КМУ.

Він наголосив, що Кабмін на прозорих і публічних умовах здійснюватиме залучення до керівництва цих компаній "найбільш фахових людей, які здатні вивести ці компанії зі збитків, провести відповідні реформи в ключових державних монополіях і здатні показати, що в Україні застосовується новий метод управління державними компаніями".

"На жаль, саме державні компанії є частиною загальної корупції в країні. Основні потоки йдуть через ці компанії, і це повинно бути припинено", - підкреслив глава Уряду.

Реклама:

Яценюк повідомив, що постанова Уряду про проведення конкурсного відбору керівників суб’єктів господарювання державного сектору економіки передбачатиме створення публічного номінаційного комітету.

"Кожен, хто бажає, може звернутися зі своїми пропозиціями щодо участі в конкурсі, подати своє резюме, і ми публічно будемо проводити конкурс на керівника відповідної крупної державної компанії", - підсумував він.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: