"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Найвищі зарплати у 2014 році отримували керівники та програмісти

Вівторок, 13 січня 2015, 20:45

В Україні у 2014 році найбільш високооплачуваними вакансіями були керівні посади і програмісти з досвідом роботи.

Про це йдеться у прес-релізі порталу rabota.ua.

Як наголошується, в 2014 році середня пропонована зарплата по базі вакансій, розміщених на порталі rabota.ua, зросла на 300 гривень у порівнянні з даними за 2013 рік: з 5,015 тисяч гривень до 5,312 тисяч гривень.

"Найбільш високооплачуваними вакансіями були керівні посади і програмісти з досвідом роботи. Незважаючи на те, що не у всіх вакансіях зазначена заробітна плата (роботодавець на свій розсуд має право її не вказувати), за представленими зарплатами ці посади були найбільш високооплачуваними", - йдеться у прес-релізи.

Реклама:

Крім того, саме ці посади неодноразово потрапляли і очолювали щомісячні топ-5 найбільш високооплачуваних вакансій.

Найвищі середні пропоновані зарплати у 2014 році

 

Що стосується найбільш низькооплачуваних посад, найменше роботодавці готові платити фахівцям у сфері охорони та безпеки.

Далі йдуть фахівці без досвіду роботи, а також з досвідом роботи в медіа-сфері та співробітники некомерційних організацій.

Найнижчі середні пропоновані зарплати у 2014 році

 

Незважаючи на складну, в цілому, ситуацію на ринку праці, є кілька сегментів, що демонструють позитивну динаміку по зарплаті - це робочі спеціальності, адміністративний персонал, морські спеціальності та агробізнес.

Сфери, де середні пропоновані зарплати в 2014 році зросли найбільше в порівнянні з 2013 роком

 

Тим не менш, є сегменти, в яких зарплата впала в порівнянні з 2013 роком, хоч і незначно. У їх число увійшли топ-менеджери, ейчари, бухгалтера та науковці.

Сфери, де середні пропоновані зарплати в 2014 році впали в порівнянні з 2013 роком

 

Звичайно, зростання середніх заробітних плат в такому складному році, яким був 2014, радує. Проте, враховуючи інфляцію і зростання курсу валюти, це підвищення здається досить незначним. Триває скорочення зарплат офісного персоналу, працівників освітньої сфери.

Навіть топ-менеджери, незважаючи на те, що залишаються найбільш високооплачуваними фахівцями, зазнали скорочення зарплат і урізання соцпакетів.

"Виходячи з представлених цифр, нам належить рік, спрямований на відновлення втрачених позицій і подальший розвиток, якщо поточна ситуація дозволить", - йдеться в прес-релізі.

Економічна правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: