АМКУ розгляне скаргу компанії-представника російського постачальника до "Енергоатома"

Вівторок, 13 січня 2015, 20:04

14 січня Адміністративна колегія Антимонопольного комітету України з розгляду скарг про порушення законодавства у сфері державних закупівель розпочне слухання з розгляду скарги ТОВ "ПФК "Укрспеценергопостач" до НАЕК "Енергоатом".

Про це йдеться у прес-релізі "Енергоатому".

У своїй скарзі "Укрспеценергопостач" стверджує, що "Енергоатом" порушив порядок проведення процедури закупівлі запасних частин до насосів виробництва ПАТ "Сумське машинобудівне науково-виробниче об'єднання ім. М.В.Фрунзе".

У скарзі повідомляється, що застосувавши переговорну процедуру закупівлі запчастин до насосів в НВО ім.Фрунзе, "Енергоатом" порушив інтереси "Укрспеценергопостач", як постачальника аналогічного обладнання російського виробництва.

Реклама:

У свою чергу "Енергоатом" повідомляє, що рішення про проведення зазначеної процедури закупівлі було прийняте з огляду на граничні строки виготовлення та постачання необхідних запасних частин, а також факт того, що сам скаржник - "Укрспеценергопостач" раніше вже повідомляв про неможливість поставити потрібну продукцію у встановлені строки.

Окрім того, тим же самим підприємством зірвані строки постачання запасних частин до головних циркуляційних насосів по вже укладеним договорам з "Енергоатомом".

У прес-службі нагадали, що "Укрспеценергопостач" вже вдруге намагається заблокувати "Енергоатому" закупівлю критично важливого для безпеки функціонування енергоблоків атомних електростанцій.

18 листопада 2014 року Адмінколегія АМКУ задовольнила скаргу "Укрспеценергопостач" щодо порушення з боку "Енергоатома" порядку проведення процедури закупівлі запасних частин до насосів виробництва НВО ім.Фрунзе.

Як зазначається, у своїх виступах на слуханнях в АМКУ представники "Укрспеценергопостач" стверджували, що НВО ім.Фрунзе не має права на виробництво запчастин до ГЦН-195, бо відповідна технічна документація належить російським підприємствам і в Україну не передавалась.

"Задовольнивши скаргу Укрспеценергопостач, АМКУ по суті заблокував "Енергоатому" постачання обладнання від українських виробників на догоду російській компанії, яка виробляє аналогічне обладнання", - йдеться у повідомленні.

Також зазначається, що "Енергоатом" отримав документальне підтвердження того, що НВО ім.Фрунзе є законним власником конструкторської документації та ексклюзивним виробником як зазначеного обладнання так і запасних частин до нього.

"Відтак немає жодних причин, які б унеможливлювали закупівлю обладнання саме у цього підприємства, адже окрім нього зазначену продукцію в Україні більше ніхто не виробляє", - повідомили у прес-службі.

"Беручи до уваги вищевикладене, сподіваємось, що на цей раз АМКУ зважить на доводи "Енергоатома" та не буде повторно сприяти компаніям - представникам російських підприємств та підтримає позицію державного підприємства", - йдеться у прес-релізі.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!