"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Компанія з Сінгапуру завершила купівлю "Енергобанку"

Вівторок, 13 січня 2015, 15:04

Консорціум інвесторів, представлених компанією ES2 Holding (Сингапур), підписав документи, які підтверджують передачу права власності на акції банку ПАТ "Енергобанк", що належать компанії Ройланс Сервісез Лімітед (Кіпр) із загальною часткою в статутному капіталі 99,7 %, у бенефіціарного власника Анатолія Данилицького.

Про це йдеться у прес-релізі банку.

"Я радий передати керівництво новій активній команді, яка збереже історію та спадщину банку, продовжить його розвиток та зможе вивести його на якісно новий рівень", - прокоментував свій вихід Данилицький.

"Ми готові найближчим часом провести необхідні заходи щодо додаткової капіталізації банку. Ми плануємо залучити 100 мільйонів доларів протягом наступних 18 місяців", - повідомив представник інвесторів Грег Фішман.

Як зазначається, інвестори планують здійснити додаткову капіталізацію банку після офіційного підтвердження угоди про купівлю з боку НБУ. Необхідні документи щодо зміни бенефіціарного власника надані у всі відповідні державні органи.

"Ми віримо у відродження економіки України. Зараз вона переживає стрес і різку девальвацію національної валюти. В той самий час відбулася суттєва політична перезагрузка, почався процес інституційного розвитку та притік міжнароджної фінансової допомоги із вимогами проведення реформ. Це, разом із багатими ресурсами та високоосвіченним 45 мільйонним населенням країни, представляє нові можливості", - заявив Фішман.

"Наша група вважає, що зараз саме час зайняти у банківському секторі позицію, яка стане платформою для інвестицій у реальний сектор економіки. "Енергобанк" ідеально нам підходить завдяки своїй історичній зосередженості на корпоративних клієнтах, заможних приватних особах та професійній культурі. Ми плануємо побудувати на цьому фундаменті один із найкращих комерційних банків в Україні", - зазначив Фішман.

Реклама:

ПАТ "Енергобанк" створене в 1991 році. Станом на 1 січня 2014 статутний капітал Банку становив 359,04 млн гривень, обсяг активів - 2,142 млрд гривень, кредитний портфель - 1,233 млрд гривень.

"Енергобанк" входить до третьої групи банків України за активами. Регіональна мережа Банку налічує 33 сучасних офіса.

ES2 Holding зареєстрована в Сінгапурі, покликана здійснювати інвестиції та управляти ними. Утворена інституційними та приватними інвесторами.

До складу ради директорів ES2 Holding входять: Пол Дівайн, Ендрю Хоусон - представники  East Star Capital; Грег Фішман, Володимир Куцев - Empire State Capital Partners.

Анатолій Данилицький російський підприємець та фінансист. Акціонер фонду CIS Acquisition Ltd, заснованому у 2012 році, для залучення інвесторів зі США через розміщення цінних паперів фонду (SPAC), спеціально створеного для купівлі активів, у тому числі, в Росії та Східній Європі.

Фонд регулюється американським фінансовим регулятором. З 2004 по 2009 рік Данилицький очолював Національну резервну корпорацію, яка управляла активами бізнесмена Олександра Лєбедєва. З 2007 по 2014 рік Данилицький був у правлінні ПАТ "Енергобанк", основним акціонером якого являвся.

Раніше Національний банк повідомляв, що "Енергобанк" з групи невеликих перемістився до групи середніх банків, в якій налічується 33 банки порівняно з 23 банками роком раніше.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!