Децентралізація дасть місцевим бюджетам 45 мільярдів - Яресько

Вівторок, 13 січня 2015, 11:15

Поправки до Бюджетного та Податкового кодексів, прийняті наприкінці 2014 року, і передача місцевим бюджетам низки податків і зборів дадуть їм в 2015 році додатковий ресурс в 45 млрд гривень.

Про це на своїй сторінці в Facebook написала міністр фінансів Наталія Яресько.

"Бюджетний кодекс закладає нову систему міжбюджетних відносин і перші паростки децентралізації. Уряд дає більший ресурс місцевим бюджетам, в той же час збільшує їх відповідальність за видатками та вводить м'яке стимулювання до створення ефективних громад", - написала міністр.

За словами Яресько, уряд передає місцевим бюджетам: 10% податку на прибуток підприємств; 100% держмита; 100% плати за надання адмінпослуг; 80% екологічного податку; з нових платежів - акцизний податок, 25% плати за надра; податок на майно (комерційна нерухомість, легкові автомобілі з об'ємом двигуна понад 3 тис.куб см); єдиний податок; податок на прибуток компідприємств, місцеві збори.

Реклама:

"І найголовніше - замість системи балансування доходів і витрат ми пропонуємо принципово нову систему вирівнювання податкоспроможності території", - написала глава Мінфіну.

На її думку, процес децентралізації буде швидким і ефективним, в першу чергу, для місцевих громад і для людей.

 

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!