"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Ставицький переоформив будинок з тещі на кіпрський офшор

Вівторок, 13 січня 2015, 09:27

Один із київських маєтків родини екс-міністра екології Едуарда Ставицького восени було переоформлено на нового власника.

Про це пише у своєму блозі журналіст "Deutsche Welle" Катерина Каплюк.

Як зазначає авторка, будинок на вул. Дубенська, 14 (біля Ботанічного саду) раніше був оформлений на його тещу Валентину Ушакову.

З жовтня 2014-го власником будівлі стала кіпрська компанія "Магавенія Інвестментс" ("Magavenia Investments"), йдеться у блозі.

Реклама:
 

На цю ж "Магавенія Інвестментс" нещодавно переписали ТОВ "Актив капітал груп", яким раніше володіла Ушакова. Директором "Актив капітал груп" і досі лишається Анатолій Ставицький, батько екс-міністра.

 

Власником "Магавенії" є компанія "Сайкон Холдінгс ЛТД" ("Sykon Holdings LTD").

 

Крім того, журналістка повідомила про офіційних власників квартир у Пасажі на Хрещатику.

 

За словами авторки, наприкінці 2000-х квартирами № 30-31 володіла близька до екс-глави Партії зелених Володимира Костеріна фірма "Медіа Проект Плюс", але хто саме був власником в 2013-2014 роках, мені наразі невідомо. Як казали сусіди, найчастіше на цьому поверсі можна було побачити тещу Ставицького. Тепер же принаймні одній квартирі (а саме №31) навряд загрожує арешт.

"Відповідно до запису в реєстрі, в грудні 2014-го її власницею стала Юлія Лаута. Так звати подругу/дівчину сина Ставицького, яка неодноразово на камеру заявляла про давнє знайомство із ним", - пише Каплюк.

Іншою квартирою в Пасажі (№78), де ще на початку 2014-го була прописана дружина міністра Олена, володіє компанія "Еліт-Рент".

Ця фірма має у власності й одну з квартир на бульварі Дружби Народів, 14-16: у цьому будинку правоохоронці знайшли дорогоцінності міністра Ставицького під час обшуків, проведених після його втечі з України після Майдану.

Власник "Еліт-Рента" ховається за шотландською фірмою, однак директор та підписант компанії Сергій Пушкаренко і Володимир Дроботя виявились давніми знайомими екс-міністра. Пушкаренко, наприклад, ще й певний час очолював компанію "Голден Деррік".

Як відомо, після втечі Ставицького з України у нього провели обшук і вилучили колекцію наддорогих годинників, діаманти, злитки золота та 5 мільйонів доларів готівки.

Ставицький був оголошений у міжнародний розшук по лінії Інтерполу.

Крім того, як писав у своєму блозі Сергій Лещенко, у листопаді Ставицький став громадянином Ізраїлю і змінив прізвище на Розенберг.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!