Міненерго хоче змінити порядок проведення аукціонів з продажу нафти і газу

Понеділок, 12 січня 2015, 17:36

Міністерство енергетики та вугільної промисловості має намір 14 січня внести на розгляд Кабінету міністрів зміни порядків проведення аукціонів з продажу нафти та скрапленого газу державними компаніями "Укрнафта" і "Укргазвидобування".

Про це журналістам повідомив міністр енергетики та вугільної промисловості Володимир Демчишин, передають "Українські новини".

"Ми на середу вносимо зміни в постанову, яка формує процес підготовки аукціонів, аукціонних комітетів і формулу, за якою визначається ціна на цих аукціонах", - сказав він.

Демчишин висловив сподівання, що це дозволить зробити аукціони з продажу нафти та скрапленого газу більш відкритими і прозорими.

Реклама:

Як повідомлялося, 100% акцій компанії "Укргазвидобування" належить НАК "Нафтогаз України".

Шебелинський ГПЗ, що входить в структуру "Укргазвидобування", може виробляти автомобільні бензини А-76, А-92, А-95, А-98, дизельне паливо, скраплений газ та інші нафтопродукти.

50%+1 акцій "Укрнафти", що є відкритим акціонерним товариством, належить Національній акціонерній компанії "Нафтогаз України", близько 42% акцій належить компаніям, афільованим з Приватбанком.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: