"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

ЗМІ: Німеччина винна Греції 11 мільярдів євро

Понеділок, 12 січня 2015, 13:52

Німеччина повинна виплатити Греції 11 мільярдів євро.

Ці гроші, судячи з усього, належать Афінам з примусової позиці часів Другої світової війни, повідомляє газета Handelsblatt з посиланням на грецький тижневик To Vilma, в розпорядження якого потрапила конфіденційна доповідь, представлена уряду Греції на минулому тижні.

Як пояснює видання, в 1942 році Центральний банк Греції надав німецькому Рейхсбанку примусовий кредит у розмірі 476 млн рейхсмарок для покриття витрат, пов'язаних з окупацією.

На початку поточного року уряд Греції сформував спеціальну комісію з метою конкретизувати можливі фінансові претензії до Німеччини, пов'язані з подіями Другої світової війни.

Реклама:

Грецькі політики та спілки, які представляють інтереси жертв окупації, постійно вимагають від Німеччини репарацій за жорстокості, вчинені в роки війни. Берлін, однак, відкидає ці претензії.

У числі іншого, політики в Афінах пред'являють до ФРН претензії щодо примусового позиці від 1942 року в розмірі 3,5 млрд доларів США (у цінах 1938).

Передбачалося, що цей кредит буде повернений після закінчення війни, проте в 1953 році термін виплати Афінам німецьких репарацій був відкладений до підписання "офіційного мирного договору" між сторонами.

У 1960 році Греція в рамках договору з ФРН отримала від Берліна репарації в розмірі 115 млн марок.

DW

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!