Місія МВФ пробуде в Києві до 29 січня - НБУ

Понеділок, 12 січня 2015, 11:04

Місія Міжнародного валютного фонду працюватиме в Києві до 29 січня з метою узгодження нового плану дій влади України для отримання фінансування Фонду.

Про це повідомляється на сторінці НБУ в Facebook.

"12 січня 2015 розпочався третій етап роботи місії Європейського департаменту МВФ для завершення другого перегляду виконання Україною програми stand-by. Передбачається, що місія буде працювати в Києві до 29 січня", - йдеться в повідомленні.

За даними НБУ, за результатами спільної роботи планується підписання оновленого листа про наміри та меморандуму про економічну і фінансову політику, в яких будуть визначені заходи, які необхідно прийняти українській стороні для отримання чергового траншу фінансової допомоги та продовження реалізації програми.

Реклама:

У ході роботи місії очікується продовження обговорення економічної, фіскальної, монетарної і фінансової політики, а також основних аспектів щодо здійснення реформ, передбачених програмою, і спрямованих на подолання кризових явищ в економіці держави.

к повідомлялося, місія Міжнародного валютного фонду в грудні 2014 року працювала в Києві двічі, в тому числі на запрошення уряду в новому складі в особі прем'єр-міністра Арсенія Яценюка і міністра фінансів Наталії Яресько.

Основним завданням місії було оцінити поточну економічну ситуацію в Україні, а також оцінити основні макроекономічні параметри розвитку України у 2015 році.

Україна запропонувала МВФ розглянути можливість перегляду програми в бік збільшення фінансування або зміни графіка отримання кредитних траншів з тим, щоб перший транш у 2015 році становив до 5 млрд доларів замість раніше очікуваних 2,7 млрд доларів. У своїй останній заяві Фонд повідомив, що продовжить роботу з українською владою з 8 січня.

Україна і МВФ погодили програму співпраці в квітні 2014 року загальним обсягом 17 млрд доларів. Україна вже отримала два кредитні транші - у травні та вересні - загальним обсягом 4,6 млрд доларів.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!