В РФ наполягають, що мають усі підстави вимагати 3 мільярди достроково

Субота, 10 січня 2015, 14:03

У Москви є всі підстави вимагати дострокового погашення позики у сумі 3 мільярди доларів, оскільки Україна порушила умови її надання, допустивши перевищення держборгу над 60% ВВП.

Про це заявив міністр фінансів Росії Антон Силуанов, передає російський Інтерфакс.

Однак, за його словами, рішення ще не прийнято.

"Україна, дійсно, порушила умови надання позики, а саме - неперевищення держборгу України (на рівні) в 60% від ВВП", - заявив Силуанов.

Реклама:

"Дивує також той факт, що в держбюджеті України погашення цих держзобов'язань в сумі 3 мільярдів доларів не передбачено. Причому перед іншими позичальниками, зокрема МВФ, подібні зобов'язання виконуються і будуть виконуватися Україною", - зазначив міністр.

"Таким чином, Росія дійсно має всі підстави вимагати дострокового повернення цієї позики. Разом з тим на даний момент це рішення ще не прийнято", - сказав Силуанов.

Як відомо, раніше  джерело в уряді РФ повідомило: низка параметрів, які були умовою надання Україні російського облігаційної позики, порушується, через що Росія може зажадати від України дострокового погашення боргу в сумі 3 мільярди доларів.

Нагадаємо, Росія оголосила про надання Україні кредиту в розмірі 15 млрд доларів в кінці 2013 року. Російський кредит був виділений незабаром після того, як Віктор Янукович оголосив про припинення процесу підписання угоди про асоціацію з ЄС.

Раніше президент РФ Володимир Путін кілька разів говорив, що Росія не буде вимагати дострокового повернення кредиту.

Українська правда 

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: