Податкова провела обшук в інтернет-магазині Sokol.ua

Понеділок, 8 грудня 2014, 20:20

4 грудня співробітники податкової міліції провели обшук в офісах одного з найбільших українських інтернет-магазинів Sokol.ua, і вилучили побутової техніки та електроніки на загальну суму понад 20 мільйони гривень.

Як повідомляє AIN.UA, в ході обшуку в офісах компанії податківці вилучили понад мільйон гривень і близько 38 тисяч доларів готівкою, фінансово-господарські документи, а також побутову техніку та електроніку на загальну суму понад 20 млн гривень.

За словами силовиків, магазин не зміг надати документи, що підтверджують законність походження цієї техніки. Зараз магазин тимчасово не видає замовлення з точки видачі на вулиці Русанівській, 20 в Києві.

Джерело видання, знайоме з ситуацією в компанії, розповіло, що в одному з офісів "Сокола" було вилучено 40 робочих ноутбуків співробітників, а також частина документації.

Реклама:

Засновник Sokol.UA Євген Сокольников підтвердив факт обшуку.

За його словами податкова міліція прийшла одночасно в магазин, офіс і на склад компанії, після чого робота компанії фактично була паралізована. Вилучену техніку та обладнання в магазині розраховують повернути протягом найближчого часу.

"У нас багато контрагентів і перед новорічними святами ми мали багато товару про запас. Зараз ми знаходимося в процесі надання всіх документів, які у нас запитані", - каже Сокольников.

Він сподівається, що найближчим часом вдасться відновити господарську діяльність, при цьому матеріали кримінальної справи будуть передані до суду, який вирішить, хто правий в цій ситуації.

Видання повідомляє, що ДФС веде слідство за частиною 3 статті 212 - ухилення від сплати податків в особливо великих розмірах.

"Схема діяльності цього інтернет-магазину була організована наступним чином: з метою ухилення від сплати податків до бюджету побутова техніка і електроніка завозилася на територію України або за заниженими цінами, або взагалі поза митним контролем, а згодом за документами змінювала кількох власників і вже за ринковими цінами реалізовувалася покупцям", - йдеться в повідомленні ДФС.

Фіскальна служба не називає компанію. Про те, що мова йде про Sokol.UA, повідомляє AIN.UA з посиланням на свої джерела.

"Під час цих метаморфоз вартість товару збільшувалася таким чином, що і після їх реалізації податки в бюджет виплачувалися мінімальні, адже весь прибуток акумулювався на підконтрольних фірмах з ознаками "фіктивності", які апріорі державну скарбницю не поповнюють", - додають в ДФС.

Раніше Співробітники управління по боротьбі з кіберзлочинністю провели обшук у одного з інтернет-провайдерів Вишгорода та вилучили сервер з п'ятьма жорсткими дисками, а також окремий жорсткий диск ємністю п'ять терабайт.

За даними міліції, на вилучених жорстких дисках зберігалися порноролики і неліцензійне програмне забезпечення. Силовики вважають, що компанія вільно поширювала порнографічний контент для залучення абонентів до своєї мережі.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: