"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Росія не буде продовжувати перехідний період для Криму

Понеділок, 8 грудня 2014, 16:47

Період переходу окупованого Криму на російське законодавство продовжуватися не буде.

Про це в ході наради російського прем'єра Дмитра Медведєва з віце-прем'єрами в понеділок заявив заступник голови уряду Дмитро Козак, повідомляє "Інтерфакс".

"Цей період завершується 1 січня 2015 року. Ми його не будемо продовжувати", – сказав він.

У свою чергу Медведєв заявив, що підписав постанову, яка надає Криму і Севастополю можливість застосовувати більш гнучкий підхід при встановленні тарифів на комунальні послуги.

Реклама:

"Це дозволить Кримському півострову забезпечити плавний перехід до діючої на території РФ системі тарифоутворення, тарифного регулювання протягом майбутніх двох років", – сказав він.

Козак додав, що зараз комунальні тарифи на півострові нижчі за середньоросійські в 1,5 – 2 рази.

Також повідомляється, що перехідний період буде точково продовжений і з ряду інших питань. Зокрема, він торкнеться сфери природокористування, містобудування, земельних відносин, а також питань реабілітації репресованих народів.

Раніше окупаційна влада Криму мали намір звернутися до керівництва Росії з проханням продовжити на рік перехідний період, проте документ був відправлений на доопрацювання, після чого керівництво регіону відмовилося від цієї ідеї.

Замість цього на початку грудня окупаційне керівництво Криму направило до Москви список галузей економіки, які не готові з 1 січня 2015 року розпочати роботу за російськими нормами.

Українська правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!