"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Військові купили на 4 мільйони антрациту, який видобувають у "ДНР"

Понеділок, 8 грудня 2014, 11:32

Квартирно-експлуатаційний відділ міста Одеси Міністерства оборони, 2 грудня уклав угоду з ТОВ "Валея", на постачання вугілля на суму 4,46 мільйона гривень.

Про це повідомляється в "Віснику державних закупівель", передають "Наші гроші".

Придбано 1540 тонн вугілля АС по 2,898 тисяч гривень за тонну для забезпечення військових частин та установ Одеського та Котовського гарнізонів.

Торги проведено по переговорній процедурі. Замовник пояснив вибір процедури тим, що відкриті торги йдуть довго, тоді як кошти Резервного фонду на придбання палива було отримано лише у листопаді з початком опалювального сезону. Відтак є потреба провести термінову закупівлю.

Реклама:

ТОВ "Валея" зареєстровано у червні цього року в одному з офісів по вулиці Желябова, 8/4 у Києві. Засновником та директором записаний Петро Степанов.

Це перший державний підряд, отриманий цією фірмою. При цьому одеський КЕВ у обґрунтуванні закупівлі жодним чином не пояснив вибір "Валеї".

У жовтні одеський КЕВ вже проводив відкриті торги на постачання цього вугілля. Тоді відбулось розкриття пропозицій і дві фірми запропонували вугілля АС по удвічі нижчій ціні - 1,548 тисяч гривень за тонну. Однак той тендер було визнано таким, що не відбувся через "скорочення видатків". І після цього було оголошено нову закупівлю по вдвічі нижчій ціні.

Разом з тим, інші замовники купують для своїх котелень вугілля інших марок значно дешевше. Наприклад, відділ освіти Зміївської райдержадміністрації (Харківська область) 25 листопада придбав вугілля марки ДГ по 1,5 тисяч гривень за тонну.

За даними керівника львівської компанії "Світ СР" Романа Жука, антрацити для спалення у котельнях можна заміняти вугіллям газової групи. У перерахунку на кількість отриманих від спалення калорій, це дає 50% економії у порівнянні з ціною від "Валеї".

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!