У Яценюка погодилися тимчасово закупати електрику "у суміжних країнах"

Понеділок, 8 грудня 2014, 09:05

Уряд ухвалив рішення про тимчасовий імпорт електроенергії, погодившись з пропозицією Міненерго  з метою уникнення віялових відключень. 

Згідно з розпорядженням, тимчасовий імпорт електроенергії із суміжних країн буде здійснювати ДП "Укрінтеренерго".

При цьому ціна не має перевищувати середньозважений тариф за попередній місяць для енергогенеруючих компаній ТЕС, визначений Нацкомісією, яка здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг (НКРЕКП).

"Відповідним розпорядженням НКРЕКП рекомендовано визначити алгоритм розподілу коштів оптового ринку електроенергії України, забезпечивши проведення в повному обсязі розрахунків за неї", - зазначено у повідомленні.

Реклама:

в Україні з 2 грудня почались відключення електроененергії. У Міненерго пояснювали, що нестача електрики викликана тим, що на ремонті знаходиться третій блок Запорізької АЕС та нестачею вугілля на складах ТЕС.

Глава Міненерго Володимир Демчишин заявив про можливість пом'якшити графіки обов'язкових відключень за рахунок добровільних обмежень електроенергії споживачами.

7 грудня Демчишин заявив, що Міненерго - "на останній стадії домовленостей про імпорт, а це – додатково 1500 мегават (які отримає Україна)". 

Українська правда 

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: