"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

СБУ не допустила продаж в Росію 19 українських вертольотів

Субота, 6 грудня 2014, 14:55

Служба безпеки України запобігла незаконному продажу двом російським компаніям з Ростова-на-Дону української авіаційної техніки, на яку чекають в АТО.

Як повідомили у прес-центрі СБУ, протиправну схему розробили посадовці одного з київських державних авіаційних підприємств, яке перебуває у стадії ліквідації.

"На його балансі 6 літаків типу АН-2, 19 гелікоптерів МІ-2, авіаційні двигуни, інше вартісне обладнання. Ринкова вартість майнового комплексу становить десятки мільйонів гривень, після ремонту та модернізації цю техніку можна ефективно задіяти у зоні АТО", - зазначили в Службі безпеки.

Як встановила СБУ, натомість протягом 2014 року ліквідаційна комісія підприємства неодноразово намагалася "продавити" у відповідних інстанціях дозвіл на списання всього авіапарку на металобрухт.

Реклама:

"Зловмисники планували здійснити цю процедуру лише на папері і у подальшому з вигодою для себе реалізувати авіатехніку. Зокрема, планувалося "утилізовані" у такий спосіб гелікоптери продати компаніям "Ростов-Міль" та "Росвертол" (м. Ростов-на-Дону, РФ)", - зазначено у повідомленні. 

Крім того, зловмисниками вже були підготовлені документи на списання та продаж повітряних суден, автотранспортних засобів та авіадвигунів за залишковою вартістю на суму 1,7 млн. грн.

Співробітники СБУ заблокували спробу керівників ліквідаційної комісії підприємства розпродати державне майно.

Прокуратурою Шевченківського району м. Києва відкрито кримінальне провадження за ст.364 (зловживання владою або службовим становищем) Кримінального кодексу України. Слідство у справі триває. 

Українська правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!