"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Кабмін подовжив надзвичайні заходи на ринку електроенергії

П'ятниця, 5 грудня 2014, 18:01

Кабінет міністрів продовжив надзвичайні заходи на ринку електроенергії ще на один місяць.

Про це повідомив міністр енергетики й вугільної промисловості Володимир Демчишин, передають "Українські новини".

"На сьогоднішньому засіданні Кабміну було погоджено. Постанова не підписана ще, але було прийнято протокольне рішення, що ця постанова буде продовжене (ще на 1 місяць)", - сказав Демчишин.

Він нагадав, що протягом 3 останніх місяців уже діяла постанова про тимчасовий надзвичайний стан на ринку електроенергії.

Реклама:

Демчишин також повідомив, що в пікові періоди споживання дефіцит потужності енергетичної системи України становить 3 000 МВт.

"У системі нам у піки не вистачає 3 000 МВт. Взагалі ми використовуємо 26 000 МВт, це трохи більш ніж 10%", - сказав міністр.

З його слів, зараз близько 20 енергоблоків ТЕС перебувають у ремонті, а їх потужність становить приблизно 4 000 МВт

Як повідомлялося, у серпні Кабмін розпорядженням №764 увів тимчасові надзвичайні заходи на ринку електроенергії України.

Крім того, постановою №372 від 13 серпня уряд затвердив порядок прийняття тимчасових надзвичайних заходів з подолання наслідків тривалого порушення нормальної роботи ринку електроенергії.

Необхідність вживання відповідних заходів виникла в результаті бойових дій на Донбасі, які спричинили зниження видобутку вугілля і його підвіз на електростанції, які є основними споживачами вугільної продукції.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: