Австрійська OMV проводить переговори з "Газпромом" щодо "Південного потоку"

П'ятниця, 5 грудня 2014, 11:52

Австрійська нафтогазова компанія OMV продовжує консультації з "Газпромом" щодо проекту "Південний потік".

Про це повідомили в компанії, пише ТАСС.

"Ми в контакті з "Газпромом", - сказали в прес-службі.

Раніше підрядник по "Південному потоку" італійська Saipem отримала повідомлення про припинення проекту. Ця компанія у разі закриття проекту "Південний потік" може недорахуватися в 2015 році 1,25 млрд євро виручки.

Реклама:

В OMV раніше говорили, що не були проінформовані заздалегідь про скасування "Південного потоку". А глава OMV Герхард Ройсс заявляв, що "Газпром" не консультувався з OMV перед оголошенням про скасування "Південного потоку". Ройсс тоді додав, що очікує переговорів з "Газпромом" щодо "Південного потоку".

Президент РФ Володимир Путін 1 грудня повідомив, що "в нинішніх умовах Росія не буде реалізовувати проект "Південний потік".

У свою чергу, глава "Газпрому" Олексій Міллер зазначив, що проект "Південний потік" більше не актуальний.  "Все, проект закритий", - сказав глава компанії журналістам, коментуючи російсько-турецькі переговори на вищому рівні.

Проект "Південний потік" вартістю 15,5 млрд євро був розрахований на поставку до Європи 67 млрд кубометрів газу в рік.

Компанія OMV протягом більше 40 років є головним партнером "Газпрому" в Австрії, в 2013 році "Газпром" поставив OMV 5,23 млрд куб м газу.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!