"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Україна до кінця тижня закупить у Росії мільярд кубів газу

Четвер, 4 грудня 2014, 18:20

Україна до кінця поточного тижня закупить 1 мільярд кубометрів природного газу з РФ.

Про це під час зустрічі з послом США в Україні Джеффрі Пайєттом та головою представництва ЄС в Україні Яном Томбінським заявив міністр енергетики України Володимир Демчишин, передає прес-служба Міненерго.

"Демчишин поінформував дипломатів про подальші плани міністерства щодо  забезпечення стабільної роботи енергосектора та реформування галузі", - повідомляє прес-служба.

Міністр також повідомив про вимушені кроки щодо збалансування енергосистеми України, у тому числі і впровадження графіків обмеження електропостачання, та пояснив причини таких заходів.

Реклама:

Також, очільник відомства підкреслив, що через брак ресурсів та різке зниження температури повітря енергетичний сектор опинився у вкрай скрутному становищі.

"Міністерство і надалі працює над пошуками шляхів забезпечення ТЕС вугіллям", - заявив Демчишин.

Він також додав, що вже до кінця тижня буде здійснено закупівлю 1 млрд кубометрів природного газу з РФ.

Пайєтт зазначив, що США можуть інвестувати в розвиток української енергетики, але за умови проведення необхідних реформ галузі.

"США готові підтримувати Україну, і робитимемо ми це у тісній співпраці з нашими європейськими партнерами", - додав посол.

У свою чергу голова представництва ЄС в Україні Ян Томбінські підтримав ініціативи та плани Демчишина та висловив сподівання на подальшу співпрацю України та ЄС в енергетичних питаннях.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!