"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Україна через війну на сході втратила 3 мільярди митних платежів

Четвер, 4 грудня 2014, 16:14

Втрати державного бюджету за митними платежами через війну на сході перевищили 3 млрд гривень, при цьому в доларовому еквіваленті тільки в листопаді митниця недоотримала 93 млн доларів платежів.

Про це повідомив під час брифінгу в Києві перший заступник голови Державної фіскальної служби України Анатолій Макаренко, передає УНІАН.

"У січні - листопаді митниця перерахувала до бюджету 107 млрд гривень. Ми з початку року - в першому кварталі - мали відставання в "мінус" 4 млрд. Ситуація не поліпшилась і це відставання ми не покрили", - сказав Макаренко.

"Тільки через війну на сході ми втратили 3,193 млрд гривень. А щоб бути об'єктивними, то тільки в листопаді ми втратили в зоні проведення антитерористичної операції 93 млн доларів митних платежів. Це якщо порівнювати такий самий період минулого року", - додав він.

Реклама:

Разом з тим, Макаренко наголосив, що в результаті проведених антикорупційних заходів надходження до бюджету повністю відображають картину імпортних товарних надходжень до країни.

"Якщо порівнювати показники і "відняти" об'єктивні втрати - і по Криму, і по сходу, який перераховував значну частину митних платежів, фактично оподаткування в доларовому еквіваленті відповідає тим обсягам імпорту, які приходять до країни", - наголосив Макаренко.

Раніше в ДФС відзначали, що держбюджет щомісячно недоотримує 250 млн гривень митних платежів і зборів у зв'язку з воєнними діями на сході країни.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: