"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Україна продовжує постачати електроенергію до Криму та Донбасу

Четвер, 4 грудня 2014, 11:58

Україна продовжує постачати електричною енергією анексуваний Росією Крим, а також Донецьку і Луганську області.

Про це свідчать повідомлення на сайтах енергопостачальної компанії "ДТЕК Крименерго" і енергохолдингу ДТЕК, пишуть "Українські новини".

Разом з тим у Криму, Донецькій та Луганській областях, як і на території всієї України, Національна енергетична компанія "Укренерго" ввела в дію графік аварійних відключень.

"3 грудня з 16:15 диспетчер державного унітарного підприємства РК "Крименерго" давав поетапні команди про введення графіків аварійних відключень. Так само покроково до 22:35 надходили вказівки про включення раніше знеструмлених по ДАТ споживачів. До 22:58 "ДТЕК Крименерго" живить всіх абонентів, застосувавши нормальну схему енергопостачання", - йдеться в повідомленні компанії "ДТЕК Крименерго".

Реклама:

За її даними, в четвер з 7:37 ГУП РК (Державне унітарне підприємство республіки Крим) "Крименерго" знову почало віддавати розпорядження про введення графіків аварійних відключень, і до 8:58 диспетчер ДТЕК Крименерго обмежив сумарне навантаження на 70 МВт.

"3 грудня о 08:30 в ДТЕК Донецькобленерго і ДТЕК Високовольтні мережі надійшла команда від диспетчера Донбаської електроенергетичної системи національної енергетичної компанії "Укренерго" ввести в дію графік аварійних відключень", - йдеться в повідомленні ДТЕК.

Згідно з повідомленням, не відключаються від електропостачання школи, лікарні, дитячі садки, котельні.

Нагадаємо, "Укренерго" з 1 грудня 2014 застосував графіки аварійних відключень для всієї території України.

Як відомо, 3 грудня стало відомо, що "ДТЕК Крименерго" і "Севастопольенерго", які постачають електрику в Крим, в середу проводять аварійні відключення електроенергії у зв'язку зі зниженням енергопостачань з України.

Нагадаємо, в останні дні в різних регіонах України відбуваються відключення енергопостачання споживачам та підприємствам через аварію на Запорізькій АЕС. Очікується, що несправність буде усунена до п'ятниці.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: