"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Луганська ТЕС може зупинитися через блокування поставок вугілля з РФ

Середа, 3 грудня 2014, 19:43

Луганська ТЕС (Щастя Луганської обл.) може призупинити роботу через блокування ВАТ "Російські залізниці" поставок енергетичного вугілля з РФ.

Про це повідомила прес-служба ДТЕК у середу, передає "Інтерфакс-Україна".

За її даними, станом на 3 грудня запаси вугілля на складах Луганської ТЕС становлять всього 2 тисячі тонн, при мінімальному навантаженні станції його вистачить на один-два дні.

Зниження рівня запасів на складах Луганської ТЕС пов'язано з тим, що з 26 листопада вугілля взагалі не надходить на станцію, від роботи якої залежить доля понад 1 млн жителів Луганської області.

Реклама:

У ДТЕК нагадують, що 7 липня був підірваний залізничний міст на станції Кондрашевська через річку Тепла. Залізниця, що проходить через цей міст, була основною паливною артерією для Луганської ТЕС. При цьому ремонт моста не вдається закінчити через бойові дії.

Протягом місяця після вибуху моста Луганська ТЕС використовувала наявні запаси вугілля на складі, а з 12 серпня організована доставка мінімальних обсягів вугілля в обхід зруйнованої залізниці в щодобовому розмірі 3-3,5 тисяч тонн, чого бракувало для роботи трьох енергоблоків "з коліс" протягом доби.

Після призупинення з 26 листопада імпорту вугілля з РФ вугілля взагалі не надходить на Луганську ТЕС. За даними ДТЕК, 3 грудня станція працює у складі двох енергоблоків - №10 та №13, що дозволяє сумарно видавати в мережу 260 МВт електроенергії.

Як повідомлялося, РЖД встановило обмеження на відправку енергетичного вугілля з РФ в Україну.

"Східенерго", що входить до складу найбільшого українського приватного енергохолдингу "ДТЕК", експлуатує 17 пиловугільних енергоблоків на Зуївській, Курахівській та Луганській ТЕС сумарною встановленою електричною потужністю 4232 МВт.

ДТЕК створена в 2005 році для управління енергетичними активами групи "СКМ" Ріната Ахметова.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: