НБУ шукає керівників для управління монетарним блоком та блоком ринкових операцій

Середа, 3 грудня 2014, 15:09

Національний банк оголосив конкурс із добору керівників для управління монетарним блоком та блоком ринкових операцій, які формуються під час реструктуризації центрального банку.

Про це повідомила глава НБУ Валерія Гонтарева, передає "Інтерфакс-Україна".

"Ми здійснили повну реструктуризацію наших процесів. Із 1 грудня у нас стартував новий штатний розклад - нова структура. У нас тепер є окремо монетарний блок та окремо ринковий блок. Це дві позиції заступника голови правління - на дві вакансії оголошено конкурс", - сказала вона журналістам у середу.

За її словами, конкурс триватиме два місяці.

Як повідомлялося, директора генерального департаменту грошово-кредитної політики НБУ Олену Щербакову 2 грудня звільнено за власним бажанням.

Реклама:

Гонтарева також закликала журналістів не тиражувати новин про її майбутню відставку.

"Це не перша заява про мою відставку. За моєї пам'яті це п'ята", - сказала вона.

Окрім того, Гонтарева повідомила, що в НБУ поки що не надходили якісь документи щодо звинувачень у завданні збитків державі внаслідок проведення на міжбанківському валютному ринку операцій за різними курсами.

Водночас, за її словами, інтервенції центробанку відбувалися у рамках діючих жорстких регламентів, а різниця курсів, за якими НБУ купував та продавав валюту, пов'язана зі зміною ринкової кон'юнктури.

"Якщо в різні дні у нас був не той самий курс, до якого звикла країна за останні 23 роки, то хочу всім ще раз повідомити - наша країна перейшла на гнучкий курс", - сказала вона.

"Якщо мене викличуть до суду за моїми службовими обов'язками, я прийду і відповім на всі запитання", - запевнила Гонтарева.

При цьому вона заявила, що зберігає прихильність гнучкому курсу гривні попри судові позови.

"Фіксованого курсу в країні не буде", - запевнила вона.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: