"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Україна почала відключати електрику в Криму

Середа, 3 грудня 2014, 13:42

"ДТЕК Крименерго" і "Севастопольенерго", які постачають електрику в Крим, в середу проводять аварійні відключення електроенергії у зв'язку зі зниженням енергопостачань з України.

Про це повідомляє "Інтерфакс-Україна" з посиланням на повідомлення компаній.

Як наголошується в повідомленнях, графіки аварійних відключень введені вранці 3 грудня.

За даними "ДТЕК Крименерго", зараз з чотирьох високовольтних ліній, за якими електроенергія надходить до Криму з території України, працює тільки одна з пропускною здатністю 330 кВ. Ще три лінії загальною пропускною здатністю 880 кВ відключені за рішенням української сторони.

Реклама:

Остання з відключених ліній припинила працювати вранці в середу.

Напередодні Мінпаливенерго України заявляло, що Крим може бути відключений від поставок електроенергії з України в разі перевищення півостровом доведених до нього лімітів споживання.

Агентство відзначає, що в Криму майже немає власної генерації.

За даними голови окупаційної влади Криму Сергія Аксьонова, Україна з кінця листопада забезпечувала постачання електроенергії до Криму на рівні близько 50% обумовленого раніше обсягу. Перебої з поставками електроенергії почалися з серпня.

Як відомо, в останні дні в різних регіонах України відбуваються відключення енергопостачання споживачам та підприємствам через аварію на Запорізькій АЕС. Очікується, що несправність буде усунена до п'ятниці.

Українська правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!